ATKAMENTESÍTÉS

A hagyományos porszívó csak az atkák és ürülékük 30-40 %-át képes kiszedni a szőnyegből, kárpitból és rácsos szerkezetű szűrőinek és porzsákjának köszönhetően ennek nagy részét szét is fújja a levegőben.

Az általunk alkalmazott nagy teljesítményű egészségmegőrző készülék speciálisan arra lett kifejlesztve, hogy a mikroszkopikus méretű szennyeződést vegyszerek nélkül képes legyen kitisztítani a kárpitból, szőnyegből.

Laboratóriumi tesztek igazolják, hogy a por visszatartó képessége 99,96 %, ami azt jelenti, hogy a por ilyen mértékben benne marad a készülékben.

Természetesen van összefüggés a tisztaság és az atkák mennyisége között, és biztos, hogy Ön is mindent megtesz annak érdekében, hogy alaposan kiporszívózzon.

Azonban hagyományos porszívózásnál az atkák, ürülékük, és a szintén mikroszkopikus méretű gombák 60-70 százaléka benne marad a szőnyegben, kárpitban. Ezen felül a porszívó munka közben ezeket az allergéneket újra szétfújja a helyiség levegőjében a rácsos szerkezetű szűrőinek és porzsákjának köszönhetően. (Bizonyára Ön is érezte már a porszívószagot).

Tehát, hogy “alapos” porszívózással vagy kémiai kezeléssel megszüntethető lenne a probléma? Ma már tudjuk, hogy – ahogy arról korábban írtunk – az allergiát, asztmát és nem mellékesen a zárt helyiségben kialakult kellemetlen szagot elsősorban az atka széklete okozza, amely láthatatlan apró szemcséjű porként száll a helyiségek levegőjében. A rácsos szerkezetű szűrők pedig nem fogják meg. Nem elég tehát az atkákat eltávolítani, hanem a székletet is el kell távolítani.

Valószínűleg csak igen nagy teljesítményű porszívóval távolíthatnánk el őket, ami ráadásul nem fújja vissza a levegőbe azt a mikroport, ami a problémát jelenti.

Tehát a hagyományos porszívó nem alkalmas az atkairtásra!!!!

“Korábban, ha elmentem néhány napra kirándulni és visszamentem a magára hagyott lakásba, napokig prüszköltem, és könnyeztem. Hála a rendszeres atkamentesítésnek, mára már sokkal könnyebb az életem! Szerintem poratka-allergiásoknak az atkamentesítés kötelező!”
Horváth Annamária Budapest XIX.,